
Sapporo

Μία premium Lager μπύρα από την μακρινή Ιαπωνία, με ευχάριστη ελαφριά γεύση και πλούσιο αφρό. Διακρίνεται για την πολύ καλή ισορροπία πικράδας και γλυκύτητας. Ιαπωνία 4,7%Alc.
Η προέλευση της μπύρας Sapporo είναι από την περιοχή Sapporo (παλιότερα ονομαζόταν Hokkaido) όπου η Επιτροπή ανάπτυξης του Hokkaido εγκατέστησε πολλές επιχειρήσεις. Ο Sebei Nakagawa, ζυθοποιός γερμανικής εκπαίδευσης, έγινε ο πρώτος αρχιζυθοποιός της ζυθοποιείας Katakushi τον Ιούνιο του 1876. Αυτή την περίοδο παράχθηκε και η πρώτη μπύρα Lager Sapporo. To 1886 η ζυθοποιεία Sapporo έγινε το κυρίως τμήμα της "Sapporo Beer Company".
Το 1887, μια άλλη εταιρεία, η "Japan Beer Brewery Company", εγκαταστάθηκε στην Mita, Meguro, Tokyo και άρχισε να παράγει την μπύρα Yebishu. Ο ανταγωνισμός μεταξύ της Sapporo, της "Japan Beer Brewery Company" καθώς και της ζυθοποιείας Osaka ( πλέον ονομάζεται Asahi) και της Kirin, οδήγησε στην συγχώνευση (το 1906) των 3 πρώτων εταιρειών υπό την ονομασία Dai-Nippon Ltd. Η νέα αυτή εταιρεία, είχε καθιερώσει σχεδόν μονοπώλιο στην αγορά μπύρας της Ιαπωνίας μέχρι και μετά τον Β' Παγκόσμιο πόλεμο.
Το 2006 η εταιρεία εξαγόρασε την Νο3 Καναδική ζυθοποιεία Sleeman για 400εκατομμύρια δολάρια. Παρά το όνομά της, η μπύρα Sapporo δεν παράγεται μόνο στην εν λόγω περιοχή αλλά και στις Sendai, Chiba, Shizuoka και Kyushu. Οι περισσότερες μπύρες Sapporo που διατίθενται στην Βόρεια Αμερική, παράγονται στην ζυθοποιεία Sleeman στον Καναδά.
Η συλλεκτική έκδοση του can 0,65ltr. βρίσκεται στο μουσείο μοντέρνας τέχνης της Νέας Υόρκης.
